Lite sol

Idag var vi på murberget där det var "internationella dagen". Man kunde köpa mat från olika länder för bara 25 kr portionen. Jag var lite tråkig i år och tog bara mat från Malaysia och Ungern.

I år var det 4 året vi var där. (Dom har haft det i 19 år)

Det var härligt och soligt väder med :) Men det känns som att det var SISTA sommardagen idag. Speciellt när skolorna börjar imorgon. När sommarlovet är slut så är sommaren det.

Nu i veckan så har jag 4 arbetsdagar att se fram emot, och på onsdag när jag är ledig så blir det både Öppna Förskolan och BVC. (Eiras 1 årsbesök 2 månader för sent)

Har fotat en massa fina bilder på Eira, men nu orkar jag inte ladda upp dom.

Just ja! Imorgon så kommer pappa hit med en klocka jag har fått "kämpat" för! Skriver mer om det imorgon och då får ni se en bild på den med.. Den är så snygg!




Blåst brud


Dåligt IKEA



Ibland kan jag verkligen irritera mig på småsaker, och det har jag gjort nu!
Som alla kanske vet så har IKEA´s nya katalog släppts idag och då gjorde jag upptäckten att deras populära barnstol Antilop´s prislapp höjts från 99 kr till 129 kr!

Försöker dom vara lite giriga eftersom dom märker att kanske 80% (min uppskattning) av alla familjer köper en sån?

Vad tycker ni? Är jag irriterad i onödan eller irriterar sånt här er med?

På jakt efter

Nu är jag på jakt efter en ny vagn. Har funderat ett tag på att sälja den Eira har nu men då behöver jag en ny innan.

Någon som har eller vet någon som har en gammal sittvagn? Gärna 60/70-tal.
Eller någon som är intresserad av att köpa den hon har?

Broöppning - Promoe

http://goon-magazine.de/wp-content/uploads/2007/09/promoe_web.jpg

Igår så hade musikföreningen Härnta (Smeknamn för Härnösand) dragit ihop en liten mini "festival". Jag skulle egentligen dit och se Promoe och mamma skulle passa Eira, men hon behövde jobba så jag trodde jag skulle stanna hemma.
Men i sista sekund såg jag att han skulle spela utomhus så vi (jag, Eira, mamma, Thomas, Mattias & Anton) gick dit och såg ju scenen hur bra som helst utanför avspärrningarna och vi var inte dom enda där heller. Konserten var hur grym som helst och han körde både nya och gamla låtar.

Efter spelningen gick jag, Eira, Mattias och Anton runt området och stod nästan bakom scen och när Promoe gick av scenen så ropade jag på han och han kom glatt fram och pratade med oss. Jag frågade då om han kunde ge en autograf till Eira och det tyckte han var kul och kallade henne även för "hans största fan".. Så snällt :)

Dock hade varken han eller jag papper och penna så en tjej bakom scen drog ut ett plad från hennes almenacka och lånade ut hennes kajal så Eira kunde få sin autograf från hennes första konsert :D

Dagen är räddad! Jag hittade finas

762d71e2501ec080cd0ef22c1e23ef9d.png

Kolla varifrån!

Dagen är räddad! Jag hittade finaste parasollet på Erikshjälpen.


Påväg ner på stan? Dagen blir så l

40cede27bd4224139de777ef191d27eb.png

Kolla varifrån!

Påväg ner på stan. Dagen blir så lång om man sitter hemma bara.


Woho!

NY Plastisock body cherry 86/92
Jag vann nyss denna body på tradera för 117 kr.
I love Plastisock!

Tips

Klicka här!

Denna fina tavla pryder en vägg i

33a6a5ce4a53366c1fc10fdbfb639cb0.png

Kolla varifrån!

Denna fina tavla pryder en vägg i matrummet.


1 år, 1 mån, 1 vecka & 4 dagar



Nu när Eira är lite över 1 år så kan hon göra en massa, utvecklingen har gått superfort nu den sista tiden tycker jag.

  • Går mycket själv utan stöd
  • Reser sig upp själv utan hjälp
  • Kryper a la Mowgli
  • Har sagt en 3-ords mening. "Titta Eira ajaj"
  • Säger många ord, t.ex: Där, titta, hej, namnam, aj, mamma, pappa, blomma, bada m.fl
  • Har 8 st tänder. 4 uppe & 4 nere
  • Äter superbra! Favoriterna är ALLT med broccoli i.
  • Ammar fortfarande, men nu har hon börjat bitas
  • Staplar sina klossar välldigt högt
  • Klappar händerna till sig själv när hon gjort nått duktigt, t.ex staplat sina klossar.
  • Vinkar när man säger hej eller hejdå.
  • Om man säger åt henne att mysa så lägger hon huvudet ner på en kudde/mitt knä/ mattan eller liknande och myser.
  • Hon älskar att bada!
  • Svettas alltid som en liten gris
  • Vägrar att sova i sin egna säng.
Och så är hon världens sötaste och bästa dotter! :)

http://www.starlight-murals.co.uk/images/gallery/mowgli-junior-mural.jpg

Gräsänka



Nu har Joar satt sig på bussen påväg ner till Stockholm där han ska på bröllop. Det är Eiras gudfar som gifter sig. Så i helgen är det bara jag och Eira och jag hoppas det går bra. Vi får nog gå ut och bada, gå på loppis, ha lite picknick och sånt mysigt :)

VV - Vända vagnen



Jag läste hos Bambi för ett tag sen att hon har (hade) samma ståndpunkt som mig när det gällde vilket håll man ska ha barnet vänt i vagnen. Jag har som henne alltid tyckt att Eira ska se mig för att känna sig trygg m.m

Nu har Bambi erkänt att hon vänt sin lilla Zack och han trivs superbra. Nu är bara frågan, när ska jag inse att Eira kanske vill se lite mer av världen och lite mindre av mig?

På bilden är hon vänd framåt kan jag erkänna, men hon har bara åkt så typ 3 gånger när hon har varit riktigt envis.. Men snart blir det väl mer? Dock så har jag ju en vagn från 70-talet som inte är gjord för att vända på, så när jag vänder på sitsen går det inte att lägga ner henne eller spänna upp sufletten..

Pippilott-Eira


Eiras hår har blivit så långt nu så man kan göra pippilotter!

Min kärlek till plast

Hittade nyss en artikel på aftonbladet om klockar av plast. Jag har sett sånna tidigare och har blivit helt kär i dom! Först och främst är dom av plast och sen finns dom ju i så många roliga färger. Jag måste nog skaffa mig en orange..


Vad tycker ni? Fina eller fula?

Rekommenderad av Föräldrabloggar

Såg nyss att jag blivit rekomenderad den 15 juli av Föräldrabloggar. Så himla skoj! :)

Såhär skrev dom om bloggen:



"Här har vi en kommersiell blogg i privat tappning, om man nu kan uttrycka sig så. Här kan du förutom inlägg av privat karaktär även delta i en massa tävlingar, besöka hennes egen bloppis och ta del av en massa erbjudanden. Eira har över 14 olika samarbetspartners."

Sommarkvällar



Jag sitter och kikar igenom lite bilder jag har tagit i sommar och hittade denna. Den är ifrån mitten av juli då Thomas och hans son var och fiskade strömming vid hamnen. På bara någon timme fick dom upp 10 liter + en havsabborre.

Jag älskar verkligen att fiska och jag älskar sommarkvällar.
Inser nu att jag måste införskaffa mig ett spö!

Gillar du att fiska?

Item of the week

Lindex Shop Online - Jeansleggings

Lindex "item of the week" är just nu dessa supersnygga jeansleggings. Dom kostar bara 199 kr men jag hade en värdecheck på 50 kr så det vart ett par billiga byxor för mig.

Dom är även helt perfekta för mammor. Håller in magen då dom är lite höga i midjan, så man slipper den hängande magen över byxkanten, och det känner väl många igen?
Sen håller dom in rumpa och lår med så man känner sig riktigt smal!
Lindex Shop Online - Klänning

Jag funderar på att köpa en liknande "blus" till mina leggings för det vore ju skitsnyggt! Eller hur?

Rutiner

Nu för tiden så är dagarna så lika varandra så jag glömmer lätt vilken veckodag det är. Det är jäkligt trist när det bara är en massa jobb & rutiner och man inte hinner med något annat..

Har ni också så eller hinner ni med annat skoj?

Ikea

Idag har jag jobbat och sen åkte jag, syrran, Eira och pappa på Ikea. Kom hem med en ny madrass och bäddmadrass som jag överraskade Joar med. (kom hem med en massa annat med såklart) Så nu har vi fixat endel här hemma och jag är sjukt slut. Nu ska jag snart sova för imorgon är det jobb igen.

En liten del av Eiras höstgarderob



Jag har handlat lite åt Eira på H&M. Det är kläder i strl 86 som jag hoppas att hon kan ha till hösten.

Mammabloggarna

Ni har väl inte missat allt rabalder runt Mammabloggarna?
Nu har dom iaf stängt ner sidan pga smutskastning m.m Jag orkar inte bry mig nämvärt men skickade iaf iväg ett mail till dom och frågade hur det skulle bli med alla tävlingarna man har deltagit i. Jag fick snabbt ett mail tillbaka där det ENDAST står samma text som på deras hemsida, alltså att dom stängt ner sidan för tillfället.

Jag tycker det är riktigt fult för jag har trots allt klickat runt på alla hemsidor och hittat svaren samtidigt som jag fått upp ögonen för nya webshoppar och produkter. Allt detta utan att ha en chans att vinna? Eller vaddå?

Glad Therese

Loggade nyss in här på bloggen för första gången på flera dagar och vart riktigt överraskad. Ni är endel kämpar som fortsätter att titta in här dag efter dag och det värmer verkligen!

Mitt bloggande kommer att komma tillbaka, jag vet dock inte när. Just nu är det mycket jobbande och umgänget med familjen måste få sin tid också.

Eira går några små steg varje dag och är så söt. Har även sagt en mening med 3 ord. "Titta, Eira ajaj!" Hon är verkligen så duktig med talet. Säger hela tiden en massa ord. Sista ordet hon lärt sig är hjärta, min lilla guldklimp!

Denna helg har varit extra jobbig också. Har jobbat både lördag och söndag. 11 timmars pass, så jag har missat endel, allt går ju så fort nu! Men jag ska ta igen det imorgon!

Nu ska jag äta en sen middag innan vi ska mysa framför en film.
Hoppas ni har haft en toppenhelg!


Eira 12 månader och ca 2 veckor. Nybadad och glad!



RSS 2.0