Feber

Imorse när jag precis kommit till jobbet så ringer Joar och berättar att Eira är snorig och känns lite varm. Sen tog mamma tempen på henne när hon kom och bytte av Joar (han skulle iväg och jobba och mamma skulle sitta barnvakt) och då var den på över 38 grader.

Nu har lilla stackaren 39,8 grader och ser helt förstörd ut. Det är så hemskt att se sitt barn må så dåligt. Och jag är livrädd att det ska hända henne något. Jag hoppas att jag aldrig får uppleva feberkramper, bara höra om dom..

Så om Eira inte börjar må bättre snart så blir det inte så mycket bloggande ikväll. Börjar själv känna mig lite förkyld.. :/

Vi har tagit av henne alla kläder förutom en kortärmad body & strumpor. Baddat henne med vatten och gett henne alvedon. Finns det mer man kan göra?

Kommentarer
Namn: Sabina

jag fick rådet att ge alvedon var fjärde timme även fast hon inte hade så mycket feber för då fick dom inte dom hemska febertopparna.. men annars så är typ det enda att man ska ha det svalt och så är det blöja och strumpor som gäller :)

Hoppas att hon blir bättre!

2009-04-20, kl 20:43:47
URL: http://sabiinajohansson.blogg.se/
Namn: Emma

Jag är med och tävlar i din tävling i min tävlingsblogg



http://soligatavlingar.blogg.se/2009/april/valfri-wallie.html#comment

2009-04-20, kl 21:14:53
URL: http://princessemma.blogg.se/
Namn: Tessan

helst ska de nog bara ha blöja på sig, och sen svalt i rummet, annars har ni gjort allt man kan göra. hoppas hon blir bättre snart. USch feberkramper är inget skoj, erica hade det nu sist när hon va sjuk. kram

2009-04-20, kl 21:30:48
URL: http://ericasmamma.blogg.se/
Namn: Elin (Edvinsmamma)

Finns inte så mycket mer som du kan göra...håll henne sval och få i henne mycket vätska.



Kom ihåg att barn klarar högre temperaturer än en vuxen och får ofta högre feber med! Håller tummarna för att febern snart går ner :)



Edvin skickar en "krya-på-dig-kram" till Eira!

2009-04-20, kl 21:38:35
URL: http://edvinsmamma.blogg.se/
Namn: Kick på Kullerbyttan barnkläder

Kikar in, vilken härlig blogg :)

2009-04-20, kl 21:44:04
URL: http://www.kullerbyttanbarnklader.se
Namn: ung pappa till Inez

Hej



Det bästa är att hålla barnet lätt klädd och en sval men samtidigt behaglig rumstemperatur. En viktig sak för att orka ta sig igenom hög feber är att få i sig rikligt med vätska då man förlorar det genom svettningar etc. Vätskeersättning finns att köpa eller att göra själv (recept finns på sjukvårdsrådgingen.se eller growingpeople.com). Om hon inte orkar dricka så testa med piggelin (då får de i sig både vätska och lite socker).



Allvedon bör tas för att hålla nere febern, men kom ihåg att febern ej någon sjukdom utan ett symtom på något. En bra skyddmekanism för kroppen att göra miljön inne i kroppen så ogästvänlig som möjlig för bakterier och virus och annat.



feberkramper är inte roligt :S men hoppas att du slipper det :)

2009-04-20, kl 22:53:58
URL: http://ungaforaldrar.blogspot.com
Namn: Emma - BarbaEmma

Stackars lillknoppen!! Inge kul när dom är dåliga.

Ha en flaska med vatten brevid sängen i natt och ge henne lite då och då. Sist Nutte hade feber så gjorde vi så och hon drack 2-3 dl/natt så dom blir nog extra törstiga när dom har feber. Man vet ju hur man brukar vara själv..

Krya på dig Eira!!

2009-04-20, kl 22:59:33
URL: http://barbaemma.blogg.se/
Namn: Amanda

Glömde skriva förut att förutom att klä av henne naken så kan man lägga en ljummen handduk i ljumskarna på henne. Där finns storas blodkärl så då svalkar man av henne snabbast möjligt. Och när Ludwig hade hög feber (41.7) så sa hans doktor att man ska komma ihåg att feber är inte farligt. jag var juh panikslagen för jag hade juh hört att man dör vid 42. Och det stämmer juh men kroppen är så fiffigt inställd så man når inte dit. På vissa ställen behandlar man inte ens feber utan låter kroppen ta hand om det själv. Ludwig stannade iaf vid 41.7 och man brukar ha en personlig gräns. Så ta det lugnt och försök underlätta. Mer kan man egentligen inte göra. :o/

2009-04-21, kl 07:13:56
URL: http://creyla.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Stammis?

E-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Min kommentar:

Trackback
Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se


RSS 2.0